100 de mini-biblioteci

Conform unui studiu Eurostat, doar 2,8% dintre romani citesc o carte pe lună, iar datele Institutului Naţional de Cercetare în Cultură spun că un român din cinci nu a citit niciodată o carte.

La 100 de ani de la Marea Unire, ne-am dorit să celebrăm acest eveniment prin atragerea atenției asupra importanței implicării întregii comunități în creșterea calității educației oferite copiilor noștri. Astfel, în vederea creșterii interesului față de lectură încă de la vârste fragede, Academia Mămicilor și-a propus dotarea a 100 de clase de creșă și grădiniță cu 100 de mini-biblioteci cu enciclopedii și cărți de povești cu conținut educativ adaptate vârstei copiilor.

Cu ajutorul comunității am reușit să donăm 200 de mini-biblioteci, a 10 cărți și 2 polițe. Mini-bibliotecile au ajuns în 160 de locații din Timiș și 40 din Hunedoara.

Acest proiect a fost realizat prin colaborarea următoarelor asociații Academia Mămicilor din Timișoara,Smart Bees, Inițiativa în Educație și Adela Paia cu sprijinul companiilor și persoanelor fizice din comunitatea locală (Hamilton, Step -up, NttData, Cartemma, Decathlon, Instapage,SPI Security, UnifiedPost).

 

PARTENERI: