Campania de donare de sânge_revine_backup

Donatorii de sânge sunt adevărați eroi!

Poți să faci un lucru bun în viață!

Cineva are nevoie de sânge o dată la 3 secunde.

Donează sânge! Salvează vieți! Este cel mai bun lucru pe care poți să îl faci! Sângele donat de ține va fi descompus în mai multe componente și vei ajută până la 3 vieți omenești!

60 % din populație are nevoie de sânge la un moment dat al vieții, cu toate că doar 2% din populație donează sânge.

 

Campania lunară de donare de sânge din cadrul proiectului “Implică -te şi schimbă destine” pentru copiii de la spitalul Louis Țurcanu Timişoara va reveni în luna februarie.

 

Avantajele donării sângelui
– Donatorii de sânge care donează periodic au dreptul să efectueze un examen radiologic și unul biologic gratuit, în fiecare an.

– Donatorii au dreptul să primească rezultatele testelor înscrise în buletinul de analiză a sângelui.

– Donatorii de sânge care donează periodic primesc un tratament substitutiv cu fier, gratuit, dacă se depistează un deficit de fier sau vreun sindrom anemic datorat donarilor repetate. Acest lucru este recomandat de către medicul de colectare.

– În ceea ce privește sănătatea celui care donează, sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, riscul de paralizie și accident vascular se reduc cu 30%.

– Un plus? În urmă donării de sânge, rezistență organismului la șocuri crește, astfel că, dacă vei suferi un accident, reacția organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui.

Donatorii de sânge au dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare beneficii, precum:

-7 tichete de masă

-zi liberă de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvență pentru elevi, studenți și militari, în ziua donării

-decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau reședința în altă localitate decât cea în care își are sediul instituția la care se face donarea de sânge

-reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun, dacă donarea se face la instituția de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat.