Carmen Stanciu

Coordonator voluntari

carmen_stanciu_nou

A iubi, a educa și a ajuta sunt verbele reprezentative pentru munca pe care o realizez alături de oamenii din jurul meu (care s-au alăturat proiectului Academia Mămicilor din Timișoara), oameni care au înțeles ce înseamnă voluntariatul și cât de important este acesta în viața noastră a tuturor, atât cei care practică voluntariatul, cât și cei care beneficiază de rezultatele muncii voluntarilor. Dacă fiecare persoană s-ar implica în activități de voluntariat, dacă ar oferi înainte de a primi și ar încerca să dăruiască fără a se gândi dacă vor primi sau nu ceva în schimb, atunci șansele de a trăi într-o societate echilibrată, bazată pe respect, siguranță și educație de calitate, ar fi mult mai mari.

Activitățile de voluntariat joacă un rol major în viața comunității. Sper ca un număr cât mai mare de persoane să conștientizeze, în viitorul apropiat, faptul că prin implicarea în astfel de activități oamenii pot deveni mai buni, mai toleranți și mai încrezători, reușind să contribuie la schimbarea în bine de care societatea actuală are atâta nevoie.

Voluntariatul este cel mai bun exemplu de democrație. Când mergem la alegeri votăm persoane sau partide, dar când alegem să fim voluntari, votăm în fiecare zi pentru comunitatea în care vrem să trăim.”