Centrul de Educație Timpurie și Pregătire pentru Grădiniță

”Centrul de Educație Timpurie și Pregătire pentru Grădiniță” (CET-PG), se adresează copiilor de vârste mici (1-3 ani) care nu frecventează creșa sau grădinița, având ca scop creșterea și dezvoltarea armonioasă într-un cadru adecvat, informal și coordonat de persoane specializate în domeniul educației și psihologiei. Copiii vor participa la activități alături de unul dintre părinți, iar activitățile vor avea ca principale obiective stimularea senzorială, socializarea și comunicarea, realizate alături de copii de vârste apropiate (conform studiilor în domeniul dezvoltării umane, în jurul vârstei de 11-12 luni copilul este pregătit și are nevoie să interacționeze cu alte persoane, în plus față de cele din interiorul familiei).

Proiectul reprezintă o variantă alternativă pentru părinții care nu doresc să-și înscrie copiii la creșă sau grădiniță (înaintea vârstei de 3 ani), dar care în același timp, își doresc să le ofere copiilor posibilitatea de a interacționa, socializa și comunica cu copii de vârste apropiate. De asemenea, proiectul își propune să ofere copiilor și părinților posibilitatea de a se pregăti pentru etapa preșcolară (grădiniță), etapă care în multe situații este traumatizantă și nefavorabilă copiilor. Prin participarea constantă la activități săptămânale alături de părinți și, ulterior (după 2 ani), prin frecventarea activităților de scurtă durată (2-3 ore) neînsoțiți, copiii au posibilitatea să parcurgă o perioadă de tranziție și detașare ușoară de la mediul familial către mediul educațional formal (grădiniță).
Activitățile vor fi organizate pe două tipuri de grupe, în funcție de vârstă:
– grupa mică (1-2 ani)
– grupa mare (2-3 ani)

Activitățile copiilor de la grupa mică (1-2 ani) se vor desfășura, întotdeauna, alături de un părinte.
Activitățile copiilor de la grupa mare (2-3 ani) vor fi alături de un părinte în primele 2 luni de la înscriere, existând posibilitatea ca ulterior, copiii să poată participa la activități singuri (sub coordonarea unui specialist în educație). Pentru participarea copiilor neînsoțiți este nevoie de o perioadă de acomodare (minim 2 luni), timp în care copilul se familiarizează cu spațiul și persoana care realizează activitățile alături de copii. Decizia va aparține părintelui, care împreună cu o echipă de specialiști în educație și psihologie, va putea evalua abilitățile copilului pentru a lua cea mai bună decizie și la momentul potrivit.
Activitățile proiectului, încep în 22 ianuarie 2018 (ora 10) într-un spațiu amenajat corespunzător care se află în localitatea Dumbrăvița, județul Timiș, str. Soarelui, nr. 21 (prin colaborarea cu Yoggi After School).

Pentru mai multe detalii vă rugăm sa ne contactați:

Lasa un comentariu:

*E-mailul tau nu va fi publicat

thirteen − three =