Cine suntem

Despre Academia Mămicilor din Timișoara

Asociaţia Academia Mămicilor din Timişoara (AMT) – Centru de Educație, Cercetare și Asistență Socială, a fost fondată în anul 2014 de către 10 cadre didactice universitare din cadrul Departamentului de Asistență Socială (Universitatea de Vest din Timişoara) cu scopul de a promova și susţine educația, cercetarea și asistenţa socială. Creșterea calității educației în România reprezintă una dintre prioritățile AMT care prin intermediul informării corecte și în mod constant a părinților și cadrelor didactice (factori decizionali în formarea unei generații de copiii sănătoși, independenți și fericiți) își propune să aducă schimbarea atât de necesară în domeniul educației.

Președintele asociației este dna lect. univ. dr. Carmen Stanciu.

Scopul AMT pe termen lung (10-20 ani)

Creșterea calității educației în România prin intermediul informării corecte și în mod constant a părinților și cadrelor didactice (factori decizionali în formarea unei generații de copiii sănătoși, independenți și fericiți).

Obiective:

Promovarea educației parentale la nivelul comunității (organizarea de evenimente gratuite adresate părinților și cadrelor didactice (conferințe susținute de cadre didactice universitare și preuniversitare, specialiști și practicieni din domeniile educației, medicinei, asistenței sociale, psihologiei, nutriției etc.).

Promovarea educației sociale la nivelul comunității și implicarea membrilor acesteia în activități de voluntariat (organizarea de evenimente caritabile pentru categoriile de persoane defavorizate: copii, tineri, adulți, vârstnici). Informarea corectă a părinților și cadrelor didactice, privind educația copiilor, prin intermediul celor mai buni specialiști în domeniile prioritate pentru copil și familie (educație, medicină, psihologie, nutriție etc.).

Creșterea nivelului de conștietizare a părinților și cadrelor didactice privind importanța implicării active și permanente în viața copiilor. Optimizarea relațiilor dintre părinți și copii/cadre didactice și copii, prin oferirea de consiliere din partea specialiștilor.

În cei 4 ani de activitate, AMT a inițiat și derulat proiecte educaționale și sociale, cu impact la nivelul comunității locale, prin mobilizarea unui număr de peste 30 de voluntari.