Cine suntem

Despre Academia Mămicilor din Timișoara

Academia Mămicilor din Timișoara (AMT) este un proiect care funcționează din luna ianuarie 2014, în cadrul Asociației ”Centrul de Asistență Socială și Cercetare a Interacțiunii Copil-Părinte” (asociație înființată la începutul anului 2014), de 10 membri fondatori (cadre didactice universitare din cadrul Departamentului de Asistență Socială, facultatea de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara). Președintele asociației este dna prof. univ. dr. Ana Muntean, iar fondatorul și coordonatorul proiectului AMT este dna lect. univ. dr. Carmen Stanciu.

Scopul AMT pe termen lung (10-20 ani)

Creșterea calității educației în România prin intermediul informării corecte și în mod constant a părinților și cadrelor didactice (factori decizionali în formarea unei generații de copiii sănătoși, independenți și fericiți).

Obiective:

Promovarea educației parentale la nivelul comunității (organizarea de evenimente gratuite adresate părinților și cadrelor didactice (conferințe susținute de cadre didactice universitare și preuniversitare, specialiști și practicieni din domeniile educației, medicinei, asistenței sociale, psihologiei, nutriției etc.).
Promovarea educației sociale la nivelul comunității și implicarea membrilor acesteia în activități de voluntariat (organizarea de evenimente caritabile pentru categoriile de persoane defavorizate: copii, tineri, adulți, vârstnici).

Informarea corectă a părinților și cadrelor didactice, privind educația copiilor, prin intermediul celor mai buni specialiști în domeniile prioritate pentru copil și familie (educație, medicină, psihologie, nutriție etc.).

Creșterea nivelului de conștietizare a părinților și cadrelor didactice privind importanța implicării active și permanente în viața copiilor.

Optimizarea relațiilor dintre părinți și copii/cadre didactice și copii, prin oferirea de consiliere din partea specialiștilor.