Conferinţa luni februarie “Ce trebuie să ştim depre clasa pregătitoare?”

Introducerea clasei pregătitoare în învăţământul primar obligatoriu a generat o mulţime de întrebări în rândul părinţilor si a cadrelor didactice.

Scopul conferinţei a fost de a oferi răspunsuri celor mai frecvente întrebări despre clasa pregătitoare. Cum putem să ne pregătim mai bine pentru această etapă tranzitorie, de la grădiniță la școală, care sunt lucrurile esenţiale despre clasa pregătitoare, cum se desfăşoară orele, ce învaţă copiii?

Evenimentul a fost strucurat în două parti:

  • în prima parte se va pune accent pe modul de funcţionare a clasei pregătitoare (din perspectivă teoretică şi practică),
  • partea a doua va fi una interactivă, bazându-se pe un dialog între părinţi şi invitata noastră.

Andrada Sorca – prof. învăţământ primar, cu o vechime de 10 ani în învăţământul de stat şi privat din România şi Germania, este absolventa facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, domeniul Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar şi implicată în numeroase proiecte de educaţie şi dezvoltare personală. De asemenea, a urmat un curs de formare în predarea la clasa pregătitoare şi vă va împărtaşi din experienţa cadrului didactic.