Direcționează 20% din impozitul pe profit

Fii parte la schimbarea în bine, pe care ne-o dorim pentru copiii noștri!

Direcționează până la 20% din impozitul pe profit către proiectele AMT

În această perioadă a anului, când majoritatea ne pregătim de sărbători și liniște alături de cei dragi, noi, echipa de voluntari din cadrul Asociației Academia Mămicilor din Timișoara (AMT), ne pregătim și pentru un An Nou în care să schimbăm destinul educației în România, să aducem o schimbare în sistemul medical, să susținem familiile defavorizate, să contribuim la reducerea abandonului școlar, să fim parte la schimbarea în bine a ceea ce ne înconjoară, cu speranța la generații de copii mai siguri, mai independenți și mai fericiți!

Dacă vreți să fiți parte la schimbarea pe care ne-o dorim, dacă v-au convins proiectele noastre și munca depusă de voluntarii AMT, ne puteți susține prin direcționarea celor 20% din impozitul pe profit (dacă dețineți o firmă) sau ne puteți direcționa/recomanda către o firmă/companie care știți că ar susține proiectele AMT.

Direcționați până la 20% din impozitul pe profit– o sponsorizare care nu vă costă nimic!

Sponsorizarea a 20% din impozitul pe profit este o facilitate fiscală existentă în Codul fiscal din anul 2004, dar care nu este suficient cunoscută în rândul companiilor din România.

Ce aveți de făcut?
2 pași simpli:
⦁ Vă rugăm să completați contractul de sponsorizare (atașat) cu datele firmei și cu suma de sponsorizare și să îl trimiteți în format word la adresa de e-mail: contact@academiamamicilor.com
⦁ Vă vom trimite contractul în 2 exemplare semnat și ștampilat în original, la adresa indicată.

Cum se calculează?
Suma ce poate fi redirecţionată din impozitul pe întreg anul 2018 se calculează astfel:
⦁ firma îşi estimează profitul anului fiscal 2018  precum şi cifra de afaceri din acest an.
⦁ suma de sponsorizare, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 3‰ (la mie) din cifra de afaceri), se scade din impozit.
⦁ diferenţa din impozitul datorat o va vira către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege (25 ianuarie 2019).

Sponsorizarea se poate realiza și trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al acestuia, dacă plata sumei sponsorizate se realizează pe parcursul respectivului trimestru.

Condițiile cumulative pentru această facilitate fiscală sunt:
– compania trebuie să fie plătitor de impozit pe profit;
– acțiunea trebuie justificată prin contract încheiat potrivit prevederilor legale;
– fondurile direcționate trebuie să fie sub cea mai mică dintre limitele precizate mai jos:
– 3‰  din cifră de afaceri, sau
– 20% din impozitul pe profit datorat.
(In cazul în care suma depășește cele 2 condiții procentuale, diferența este considerată deductibilă dar pentru perioada fiscală următoare și se deduce din impozitul pe profit aferent următorilor 7 ani).

Important: Până la 31 decembrie 2018 plata trebuie efectuată, pentru a se considera parte din anul fiscal în curs; dacă plata se face după 31 decembrie, va fi considerată sponsorizare aferentă anului următor.

Ce înseamnă contribuția pentru Academia Mamicilor din Timisoara?
Cu sprijinul Dvs., putem duce mai departe proiectele educaționale și sociale aflate în derulare (atașam scurta lor prezentare), precum și alte proiecte. Fără să cheltuiți nimic, aveți ocazia să contribuiți la creșterea calității educației din România, dar și la creșterea calității vieții persoanelor (copii, adulți, vârstnici) care trăiesc la limita sărăciei.

Implicarea de azi ne conduce către schimbarea de mâine!

Vă mulțumim!
Echipa AMT