Asociaţia „Academia Mămicilor din Timișoara” (AMT) revine cu proiectul „Implică-te şi schimbă destine – donează sânge”. Împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, vă chemăm să donați sânge pentru copiii internaţi la Secţia de Hemato-Oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Campania este programată în perioada 15 Februarie 2021, între orele 08.30 – 13.00 la sediul centrului de transfuzie din Timișoara.

Pentru a nu se aștepta mult, a cunoaşte ce condiții trebuie să îndeplinescă donatorii şi care sunt criteriile de excludere, vă rugăm să completați formularul de înscriere din aplicația DONORIUM sau la numarul de telefon 0721549474.

La sediul Centrului Regional de Transfuzie Sangvină Timișoara vă rugăm să urmăriţi roll-up-ul cu sigla Academiei Mămicilor din Timişoara (AMT). În zona respectivă veţi fi așteptați de voluntarii AMT cu zâmbete şi multe mulţumiri.

Împreună putem aduce speranţă şi schimba destine!

IMPORTANT! Vă rugăm să citiți condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a putea participa la campania de donare de sânge : Condiții participare

Locația : Centrul Regional de Transfuzie Sanguină – Strada Martir Marius Ciopec nr.1 Timişoara
Voluntarii Asociaţiei Academia Mămicilor din Timișoara
e-mail:contact@academiamamicilor.com

                                        Organizatori: 

Avantajele donării sângelui
– Donatorii de sânge care donează periodic au dreptul să efectueze un examen radiologic și unul biologic gratuit, în fiecare an.

– Donatorii au dreptul să primească rezultatele testelor înscrise în buletinul de analiză a sângelui.

– Donatorii de sânge care donează periodic primesc un tratament substitutiv cu fier, gratuit, dacă se depistează un deficit de fier sau vreun sindrom anemic datorat donarilor repetate. Acest lucru este recomandat de către medicul de colectare.

– În ceea ce privește sănătatea celui care donează, sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, riscul de paralizie și accident vascular se reduc cu 30%.

– Un plus? În urmă donării de sânge, rezistență organismului la șocuri crește, astfel că, dacă vei suferi un accident, reacția organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui.

Donatorii de sânge au dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare beneficii, precum:

-7 tichete de masă

-zi liberă de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvență pentru elevi, studenți și militari, în ziua donării

-decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau reședința în altă localitate decât cea în care își are sediul instituția la care se face donarea de sânge

-reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun, dacă donarea se face la instituția de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat.